PELANTIKAN PROFESOR MADYA TS DR MOHD ZAIRUL BIN MOHD NOOR SEBAGAI PROFESOR PELAWAT DI UNIVERSITI CITI, ULAANBAATAR, MONGOLIA. | INSTITUT PENGAJIAN SAINS SOSIAL (IPSAS)
» BERITA » PELANTIKAN PROFESOR MADYA TS DR MOHD ZAIRUL BIN MOHD NOOR SEBAGAI PROFESOR PELAWAT DI UNIVERSITI CITI, ULAANBAATAR, MONGOLIA.

ULAANBAATAR, 22 MaC 2023 – Profesor Madya Ts Dr Mohd Zairul bin Mohd Noor dari Jabatan Senibina, dan Ketua Laboratori Generasi Siber di IPSAS telah dilantik sebagai profesor pelawat di Universiti CITI, Ulaanbaatar, Mongolia minggu lepas. Semasa lawatannya, beliau memperkenalkan metodologi pengajarannya, S.O.L.E, yang baru-baru ini memenangi anugerah CADE untuk amalan  terbaik

di kalangan fakulti-fakulti di UPM. Metodologi ini telah diterima dengan baik, dan terdapat semangat untuk melaksanakan latihan lanjutan bagi melatih semua kursus yang berkaitan dengan reka bentuk di seluruh Mongolia, bukan hanya di Universiti CITI.

Selain metodologi S.O.L.E, Dr. Zack juga memperkenalkan cara-cara menjalankan penyelidikan dan menerbitkan makalah menggunakan alat-alat penyelidikan seperti Mendeley dan ATLAS.ti. Berita mengenai kunjungannya dan pengenalan kemahiran yang berharga ini telah disiarkan di televisyen kebangsaan Mongolia. Dr. Zack telah menerima pengiktirafan yang lebih tinggi daripada universiti atas sumbangannya.

Secara keseluruhan, lawatan Dr. Zack telah berjaya, dan kepakarannya dalam pengajaran dan penyelidikan telah meninggalkan impak yang positif terhadap universiti dan komuniti akademik yang lebih luas di Mongolia.

Tarikh Input: 30/03/2023 | Kemaskini: 30/03/2023 | nm_aini

SXETAAO~