WACANA INTELEK 'IINFORMATION SEARCH STRATEGY' BY DR. SAMSUL FARID SAMSUDDIN | INSTITUT PENGAJIAN SAINS SOSIAL (IPSAS)
» BERITA » WACANA INTELEK 'IINFORMATION SEARCH STRATEGY' BY DR. SAMSUL FARID SAMSUDDIN

WACANA INTELEK 'IINFORMATION SEARCH STRATEGY' BY DR. SAMSUL FARID SAMSUDDIN

Pada 10 Januari 2018 yang lalu, telah berlangsung Wacana Intelek bertajuk ' Information Search Strategy' oleh Pustakawan Perpustakaan Sultan Abdul Samad, UPM iaitu Dr. Samsul Farid Samsuddin. Wacana ini telah dihadiri oleh 40 orang peserta yang terdiri daripada pelajar siswazah.

Melalui wacana ‘Information Research Strategy Review’ yang disampaikan oleh Dr. Samsul Farid, pelbagai strategi pencarian maklumat dapat diperolehi seperti penggunaan Boolean Operator (AND, OR & NOT). Wacana ini juga membantu peserta untuk menggunakan kemudahan yang terdapat pada laman sesawang perpustakaan UPM bagi mencari jurnal-jurnal yang relevan seperti Sage Publication.

Contoh: EzProxy à Subscribed Databases à Jurnal.

Tarikh Input: 30/01/2018 | Kemaskini: 25/04/2018 | nm_aini

SXETHAN~