Pemulihan Agresif Elak Tasik Chini Hilang Status UNESCO | INSTITUTE FOR SOCIAL SCIENCE STUDIES
» NEWS » Pemulihan agresif elak Tasik Chini hilang status UNESCO

Pemulihan agresif elak Tasik Chini hilang status UNESCO

KUALA LUMPUR: Semua aktiviti perlombongan dan pembalakan di Tasik Chini serta kawasan sekitar, sama ada secara sah atau sebaliknya perlu dihentikan segera bagi mengelak status sebagai Rizab Biosfera Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) digugurkan.

Ketua Laboratori Kesejahteraan dan Kesihatan Sosial Belia Institut Pengajian Sains Sosial (IPSAS), Universiti Putra Malaysia, Prof Madya Dr Haliza Abdul Rahman, berkata jika status itu digugurkan, ia adalah kerugian kepada negara.

Date of Input: 08/07/2021 | Updated: 08/07/2021 | nooryati

INSTITUTE FOR SOCIAL SCIENCE STUDIES